Yritys

Miksi valita Jiiri Asiantuntijapalvelut?

Me Jiirillä autamme yrityksiä ja yrittäjiä saavuttamaan unelmansa. Näiltä sivuilta löydät tietoa tarjoamistamme palveluista. Ota rohkeasti yhteyttä ja tehdään yhdessä unelmista totta!

Kuka?

Mikko Oksanen
Liikkeenjohdon apukäsi
Konsultti
Markkinointipäällikkö
Myyntipäällikkö
Asiakkuusjohtaja

Missioni

Haluan auttaa yrityksiä kehittymään parantamalla asiakaskokemusta digitaalisten keinojen avulla.

Tarjoan

Tarjoan PK-yrityksille asiantuntijapalveluita aina konsultoinnista käytännön tekemiseen! Kauttamme saat niin osa-aikaisen myyntijohtajan kuin somekonsultin tai sparraajan myyntitiimillesi kerran kvartaalissa.

Tarinani

 

Synnyin Keski-Suomen sydämessä, Keuruulla vuonna 1987. Kasvoin lapsuuteni ja nuoruuteni noissa maisemissa harrastaen joukkuelajeja sekä vaikuttaen paikallisessa nuorisovaltuustossa. Oppini yrittäjyyteen ja työntekoon sain jo nuorena poikana perheyrityksessämme, Matka Mäkelässä. Joku kesäinen aamu kirosin vanhempiani, kun poljin pyörällä aamuvuoroon tyhjentämään linja-auton p*skahuussia, mutta myöhemmin olen oppinut arvostamaan sitä kokemusta, mitä jo silloin työn merkityksestä sain.

Koulutukseltani olen Insinööri (AMK). Olen työn ohessa opiskellut myös Johtajuuden erikoisammattitutkinnon (JET) sekä kehittänyt osaamistani eri kursseilla, kuten asiakkuuksien ja markkinoinnin johtamisessa. Edelliset työnantajani ovat kiitettävästi panostaneet koulutukseen, minkä ansiosta olen käynyt läpi kattavan myynnin esimieskoulutuksen sekä sopimusjuridiikan koulutuksia.

Valmiit projektit
projects-icon.png
Tyytyväiset asiakkaat
heart-icon.png

Miksi valita Jiiri?

Menestyvä liiketoiminta perustuu aina tyytyväiseen asiakaskuntaan. Asiakkaita tulee kuunnella ja heidän toiveisiin vastata mahdollisimman nopeasti. Asiakkaiden palvelu siellä, missä asiakas kokee sen luontevimmaksi, on tänä päivänä menestyksen kulmakivi

Olen kasvanut digitalisoituvaan maailmaan. Minulle on luontaista tehdä töitä mobiilisti, tilata kauppakassi kotiin sovelluksella, palvella omia asiakkaitani kaikissa niissä kanavissa, joissa asiakkaanikin ovat.

Vaikka asiakaskokemus on tärkeää, perustuu liiketoiminta aina onnistuneeseen myyntiin. Kaikkea liiketoiminnan kehittämistä tulee aina tarkastella myynnin näkökulmasta: Edistääkö tämä myyntiä? Helpotanko myyjän työtä? Tuoko tämä lisää rahaa taloon?

Toimin itsenäisesti, koska haluan pystyä palvelemaan asiakkaitani heidän toivomallaan tavalla. Pystyn näin joustavasti, asiakkaani toiveiden mukaisesti suunnittelemaan työskentelyaikani, -paikkani ja -tapani.

Kaikkia ratkaisuehdotuksiani tarkastelen aina investoinnin kannattavuuden kautta. Mikäli koen, että joku toinen pystyy palvelemaan asiakastani paremmin, ohjaan hänet mieluummin oikeaan osoitteeseen. Uskon liiketoiminnassa pitkäjänteisyyteen ja asiakkuuksien rakentamiseen, en pikavoittoihin.

Vaikka työvuosia on edessä enemmän kuin takana, on urakehitys ollut nousujohteista. Olen toiminut kansainvälisessä yrityksessä maahantuonnissa asiantuntija- ja myyntipäällikön tehtävissä kuin kuluttaja- ja yrityskaupassa myynnissä ja myynnin esimiehenä. Kaikissa positioissa markkinointi on aina ollut iso osa työnkuvaani.

Haluaisitko laittaa kanssani liiketoimintasi Jiiriin?

Sovitaan tapaaminen ja keskustellaan, niin näemme, voisiko minusta olla apua liiketoimintanne kehittämisen kanssa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: