“Hiiohoi, Strategia näkyvissä!”

Jiirin palveluihin on alusta asti kuulunut myynti-, markkinointi- sekä liiketoimintastrategioiden laadinta. Viikonlopun koulutus antoi lisää eväitä tämän palvelun tuottamiseen sekä vahvisti osaamistani strategioiden laadinnasta. Ota rohkeasti yhteys, laaditaan yhdessä Sinun yrityksellesi tai tuotteellesi strategia! Yhteystiedot löydät helposti täältä.


Kävin viikonloppuna Aurajoen rannalla, Suomen Turussa. Reissun aiheena oli tällä kertaa tietojen ja taitojen kartuttaminen strategiatyöskentelystä. Olen Mikkelin Nuorkauppakamarin jäsen, ja osallistuin Turun Nuorkauppakamarin järjestämään Strategia! 2019 -koulutukseen. Nuorkauppakamari on oppimisjärjestö alle 40-vuotiaille, työelämässä aina eteenpäin pyrkiville nuorille.

Koulutuksessa työskentelimme tiimeinä ja ryhmäytymiskeinona oli heittäytyminen asustuksen, haka-huutojen ja lippujen avulla teemaan “1920-luvun kieltolaki”. Tiimimme toimi merimiehinä, mikä sopi oikein hyvin, sillä koulutuspaikkana toimi hostellaiva S/S Bore. Tästä juontuu myös artikkelin otsikko, haka-huutomme “Hiiohoi, Strategia näkyvissä!”

Strategiakoulutukseen Turussa osallistui yli 80 Suomen Nuorkauppakamarien jäsentä.

Strategiakoulutus on yksi Suomen Nuorkauppakamarien arvostetuimmista koulutuksista ja todellinen vientituote, sillä suomalaiset käyvät maailmalla kouluttamassa samaa koulutusta muiden kansallisten kamarien jäsenille. Koulutus antaa paljon taustatietoa strategian tarkoituksesta, missiosta ja visiosta sekä opettaa yhden mallin laatia strategia yritykselle tai yhdistykselle. Koulutuksen järjestävä kamari on yleensä strategiakautensa ehtoopuolella ja uuden strategian laadinta on ajankohtaista ja koulutuksen harjoituksilla onkin konkreettinen merkitys järjestävän kamarin strategiatyöhön.

Tänä vuonna koulutukseen osallistui 80 jäsentä ympäri Suomen. Mikkelistä oli vahva edustus, sillä lisäkseni koulutettavana oli kaksi muuta kamarimme jäsentä sekä yhtenä kouluttajana kamarimme viime vuoden puheenjohtaja.

Hommat eivät ole jiirissä!

Koulutus avasi silmiäni myös Jiirin tilanteesta. Ennen yrityksen perustamista laadin toki liiketoimintasuunnitelman ja kevyen strategian, jolla lähteä liikkeelle yrityksen kanssa, mutta nyt vasta huomasin, kuinka paljon perustuksia valettiin ohuelle pohjalle. Aloittelevankin yrityksen olisi hyvä laatia edes kevyt strategia, jonka voisi kaivaa pöytälaatikosta aina, kun suunta ja tekeminen meinaavat lähteä harhailemaan. Jokaisella yrittäjällä on aina olemassa ajatus siitä, miksi yritys perustetaan ja mihin sillä tähdätään.

Alkuvaiheessa liiketoiminta tietysti kehittyy huimaa vauhtia eikä aikaa perustusten vahvistamiseen tahdo olla. Jos kuitenkin olet listannut itsellesi ylös tavoitteen, jota kohti pyrkiä (Visio), muistat mitä varten halusit perustaa yrityksen (missio) ja työkalut, joilla pyrit kohti tavoitettasi (strategia), on toiminnan kehittäminen ja keskittyminen oleellisen paljon helpompaa.

Missio

Jiiri Asiantuntijapalveluita perustaessa näin selvän tarpeen tekijälle, kuka auttaa yrittäjävetoisia, kenties paikallaan junnaavia yrityksiä ottamaan seuraavan askeleen kohti omaa visiotaan. Se askel voisi olla yrityksen tuloksentekokyvyn parantaminen, jotta yritys voitaisiin myydä ja siirtyä eläkkeelle. Tai se voisi olla digitaalisten palveluiden käyttöönottaminen esimerkiksi myynnin asiakaspalvelussa perinteisen kivijalan rinnalle. Missioni voisi siis olla: “Auttaa yrityksiä kohti omaa visiotaan”

MISSIO: Auttaa yrityksiä kohti omaa visiotaan

Oma ajatukseni Jiirin tulevaisuudesta muutaman vuoden päässä on, etten tee tätä työtä yksin. Pitkällä tähtäimellä näen yrittäjämäisen työskentelyn yrityksen sisällä olevan kasvava trendi. Tätä varten asiantuntijoilla tulee olla paikka (=yritys), jota kautta työllistää itsensä. Näen Jiiri Asiantuntijapalvelut alustana tällaisille tulevaisuuden tekijöille. Pystymme työllistämään itsemme sekä yhdessä olemaan osiamme isompi tekijä.

Visio

Lyhyellä tähtäimellä tavoittelen kuitenkin itseni työllistämistä ja vakituista rahavirtaa yrityksen taskuun ja yrityksen taskusta yrittäjän taskuun. Visioni vaikkapa kolmen vuoden päähän voisikin olla: “Jiiri Asiantuntijapalvelut on varteenotettava kumppani yrityksen kasvattamiseksi ja työllistää useamman kuin yhden ihmisen.”


VISIO: Jiiri Asiantuntijapalvelut on varteenotettava kumppani yrityksen kasvattamiseksi ja työllistää useamman kuin yhden ihmisen.

Strategia

Keinot tuon tavoitteen saavuttamiseksi ovat varmasti ne itselle selkein seikka. Minun pitää vaalia ja kehittää omaa osaamistani, jotta pystyn lunastamaan lupaukset, joita teen asiakkailleni. Lisäksi minulla pitää olla riittävän laaja ja kehittyvä asiakaskunta, jotta yrityksen tulos ei ole liika yksittäisten asiakkuuksien varassa. Kolmanneksi, yritykselläni tulee olla selkeät tuotteet/tuoteperheet, joiden ympärille rakennan palvelutarjontani. Näiden “Kolmen strategisen menestystekijän” ympärille voin lähteä rakentamaan yritykseni kasvua ja vakiinnuttaa paikkani yrityskentässä.

Jiirin palveluihin on alusta asti kuulunut myynti-, markkinointi- sekä liiketoimintastrategioiden laadinta. Viikonlopun koulutus antoi lisää eväitä tämän palvelun tuottamiseen sekä vahvisti osaamistani strategioiden laadinnasta. Ota rohkeasti yhteys, laaditaan yhdessä Sinun yrityksellesi tai tuotteellesi strategia! Yhteystiedot löydät helposti täältä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: