Minusta

Tämä sivu kertoo Jiiri Asiantuntijapalvelut Oy:n yrittäjästä ja taustoista, Palvelumme ja hintaesimerkit löydät täältä.


Ajattelin hieman taustoittaa mitä on Jiiri Asiantuntijapalvelut, eli kuka minä olen. Jos et jaksa lukea tekstiä, niin ota yhteys: mikko.oksanen@jiiri.net tai 040 961 9224 niin sovitaan tapaaminen ja kerron lisää itsestäni ja palveluistani!

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön lomakkeella täältä!

Mistä tulen?

Olen siis Mikko Oksanen, eteläsavolaistunut myynnin ja markkinoinnin ammattilainen. Synnyin Keski-Suomen sydämessä, Keuruulla, vuonna 1987. Vuosia on siis tähän päivään kertynyt rapiat 31, joiden aikana olen ehtinyt vaikuttaa Mikkelin ja Keuruun lisäksi Helsingissä ja Espoossa.

Synnyin yrittäjäperheeseen. Ison osan kasvatuksestani hoiti perheyrityksemme Matka Mäkelä, jossa opin työnteon alkeet jo yläasteikäisenä. Minulle on ollut aina päivänselvää, ettei raha ole vastikkeetonta, vaan se pitää ansaita omalla työpanoksella.

Helppoa se ei aina ole ollut, vaikka joku voisikin ajatella, että kyseessä on varma kesätyö tai suojatyöpaikka, kunhan nyt on vähän on ensiksi kierrellyt maailmaa. Vaikka en itse toimi yrityksessä enkä sitä omista, kannan siitä edelleen “huolta”: olen kiinnostunut miten kaksi siskoani yhdessä serkkuni kanssa yritystä kehittävät ja miten linja-auto- ja matkailuala kehittyy. Yritys on hyvissä käsissä ja olen onnellinen, että saan itse keskittyä muihin kiinnostuksenkohteisiini.

Nuorempana yrityksen tulevaisuus ei niinkään aiheuttanut harmaita hiuksia, vaan ennemmin myöhäiset ilta- ja yövuorot sekä aikaiset aamut, kun sotkin pyörällä menemään kohti hallia pesemään linja-autoja lähtövalmiiksi. Onneksi nuo hetket sain jakaa usein juuri serkkuni kanssa ja todella opin, miten jokaisen työpanoksella on merkitystä yritykselle.

Mihin menin?

Valmistuttuani lukiosta keskinkertaisin arvosanoin lähdin armeijaan Keski-Suomen jo lakkautettuun Pioneerirykmenttiin ja ajauduin osin taustastani johtuen, osin omasta halusta kuljettajajoukkueeseen ja aliupseerikoulutukseen. Ajattelin ottaa vuodesta kaiken irti ja hankin itselleni ammatin, yhdistelmäajoneuvon kuljettamiseen oikeuttavan BECE-ajokortin. Siinä sivussa tuli muutama hakanen kaulukseen ja kersantin arvo ennen kotiutumista.

Armeijan jälkeen suuntasin opiskelemaan Helsinkiin, Stadiaan (nykyinen Metropolia Ammattikorkeakoulu). Valmistuin ajallani neljässä vuodessa insinööriksi ja siirryin Volvon korjamolta osa-aikaisesta työnjohtajasta/takuukäsittelijästä maahantuontiin takuuvastaavaksi. Koulun penkiltä hyppäsin suoraan tuotevastaavaksi maahantuontiin ja kansainväliseen organisaatioon, kiitos suosittelijoideni ja hyvän työn korjaamolla opiskelujen ohella.

Pääsin siis nuorena, 23-vuotiaana pojankloppina isojen poikien päätyyn pelaamaan. Olin kuitenkin varma, että pärjäisin hyvällä asenteella ja maalaisjärjellä. Tämän työn jälkeen jokainen askel urallani on ollut hyppy tuntemattomaan, aina olen uskonut itseeni ja siihen, että työstä kuin työstä selviää, kun asenne on oikea ja pitää järjen mukana.

Volvo vuosien aikana ehdin vielä toimia tuote- ja myyntipäällikkönä huolto- ja korjaussopimusten osalta. Nuo vuodet kehittivät minua varmasti eniten omaksumaan myynnillisen roolin ja ajattelemaan kaikkia toimintoja juuri myynnin kautta. Pääsin tekemään laaja-alaisesti töitä markkinoinnin, palvelutuotteiden kehittämisen, uusien palveluiden lanseerauksen ja kouluttamisen kanssa. Työhöni liittyi voimakkaasti myös pohjoismainen yhteistyö kollegoideni kanssa ja reissasinkin Göteborgin ja Vantaan väliä 1-2 kertaa kuukaudessa.

Missä ollaan nyt?

Mikkeliin tie vei töiden perässä. Pyrkimystä löytää töitä pääkaupunkiseudun ulkopuolelta ohjasi ajatus perheen perustamisesta ja asettumisesta muualle kuin pääkaupungin liepeille. Mikkeli on vienyt minut mukanaan ja koen kaupungin kodikseni.

Auto-Kilta tarjosi minulle oivan tilaisuuden kehittää osaamistani myynnissä ja myynninjohdossa. Sain tehdä laaja-alaisesti eri tehtäviä ja toimia eri toimenkuvissa haastaen ja kehittäen itseäni.

Tällä työ- ja elämänkokemuksella tarjoan nyt auttavia käsiä pienten ja keskisuurten yritysten palvelukseen. Ensimmäiset asiakkaani olen saanut omasta verkostostani, kiitos mahdollisuudesta!

%d bloggaajaa tykkää tästä: